Andritz Pompen - Pumps and Parts

|     Contact: +31 (0)50-2072380
NL / ENG
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

POMPEN
Andritz Pompen
Andritz AG houdt zich al 100 jaar bezig met het fabriceren en het produceren van centrifugaal pompen. Andritz haar producten zijn herkenbaar door hun snelle levertijden en betrouwbaarheid. Toepassingen voor deze pompen vindt men vooral in de papier industrie; waarin Andritz de grootste producent / leverancier is van stofpompen.

Bekwaamheid
De bekwaamheden van Andritz in haar gebeid vertalen zich naar de productie van pompen voor papierstof. Bijvoorbeeld, de S3 pomp is uitgerust met een open waaier, geplaatst tussen twee slijtplaten. Deze pompen worden geleverd in hun standaard vorm van slijt-resistent 1.4460 (duplex materiaal) of in 1.4517 (super duplex materiaal). Deze pomp, door de samenstelling van het materiaal, is heel erg bekwaam voor het pompen van zeewater.

Pompen programma
Tegenwoordig heeft Andritz haar pompen programma (zie hieronder verder) uitgebreid naar chemische norm pompen volgens DIN 24256 - ISO 2858 - ISO 5199.  Dit spectrum aan producten reikt tot een klein aantal ISO pompen, welke altijd op voorraad zijn.
Het SP type gaat zelfs zo hoog als 7.500 m³/hr. Voor grotere capaciteiten heeft Andritz haar Dubbele Aanzuigingspompen met een efficientie tot wel 92%.

Pompen overzicht Andritz
Andritz S Pomp

Deze pomp is ontwikkeld voor de papier industrie, als een stof pomp, wit-waterpomp en pulp pomp. Het heeft een open waaier, tussen twee slijtplaten, om de behuizing van de pomp te beschreven. De lagerstandaard is ontwikkeld om grote krachten te kunnen weerstaan.

Capaciteit: tot 4.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 140 meter


Andritz SP Pomp

De SP chemische norm pomp is ontwikkeld om de levensduur te maximaliseren. Deze pompen zijn ontwikkeld om schone tot hevig vervuilde vloeistoffen te verpompen. Deze vloeistoffen kunnen ook chemisch geladen zijn.

Capaciteit: tot 7.500 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 150 meter


Andritz ISO Pomp

De ISO chemische norm pomp is ontwikkeld om de levensduur te maximaliseren. Deze pompen zijn ontwikkeld om schone tot hevig vervuilde vloeistoffen te verpompen. Deze vloeistoffen kunnen ook chemisch geladen zijn.

Capaciteit: tot 300 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 160 meter


Andritz VP / CP Pompen

De VP / CP  vrije stroompomp is ontwikkeld om vloeistoffen te verpompen met lange vezels, grote vaste onderdelen en zeer abrassieve vloeistoffen bezit.

Beide versies kennen een maximale afmeeting van de vaste delen tot 60 mm.

Capaciteit: tot 1.500 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 75 meter


Andritz MP Pomp

Deze pomp is ontworpen om heel robuust te zijn, waardoor het een lange levensduur heeft. Het is volledig gemaakt met gietijzeren onderdelen. De radiale krachten op het rotor pakket zijn optimaal verdeeld.

Capaciteit: tot 400 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 800 meterAndritz AD Pomp

De AD pomp is ontwikkeld om vloeistoffen met een hoge concentratie van gas of lucht te verpompen. De pomp is zelfaanzuigend.

Capaciteit: tot 2.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 75 meter

Andritz SAT / CAT Pompen

De SAT / CAT pompen is een injectiepomp, of staartpomp. De volledig open waaier is geplaatst tussen twee slijtplaten om de behuizing van de pomp te beschermen. Deze pomp is ideaal voor het verpompen van vloeistoffen met vaste onderdelen.

Capaciteit: tot 800 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 50 meter

Andritz FP Pomp

FP pomp, FPS voor de lagere capaciteiten, is een dubbel aanzuigende pomp. Door de constructie van deze pomp is het mogelijk om een extreem lange levensduur te hebben. Dit maakt het de perfecte pomp in combinatie met de hoge efficientie, welke zelfs hoger kan zijn dan 90%.

Capaciteit: tot 20.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 160 meter


Andritz MC Pomp
Dezxe pomp is ontwikkeld voor de papier industrie, als een stofpomp, witwater pomp en pulp pomp. Het heeft een volledig open waaier, tussen twee slijtplaten om de behuizing van de pomp te beschermen. De lagerstandaard is ontwikkeld om grote krachten te weerstaan.

Capaciteit: tot 13.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 190 meter

Andritz ACP Pomp
Deze pomp is ontwikkeld voor de papier indsutire, als een stofpomp, wit water pomp en een pulp pomp. Het heeft een volledig open waaier. Deze is tussen twee slijtplaten geplaatst om zo de behuizing van de pomp te beschermen. De lagerstandaard is ontworpen om grote krachten te weerstaan.

Capaciteit: tot 6.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 160 meter


Andritz ACT Pomp
De ACT pomp is een eentraps of meertraps pomp welke voornamelijk gebruikt wordt voor het verpompen van drinkwater, afvalwater en pulp voor de papierindustrie.

Capaciteit: tot 21.600 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 300 meter

Andritz Split Case
De Andritz Split Case pomp is een eentraps pomp met een axiaal verdeelde behuizing. Het verpompt met name koelwater, drinkwater en onverwerkt water. Het kan gebruikt worden in verschilledne industrieën en toepassingen.

Capaciteit: tot 20.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 220 meter


Andritz Vertical Line

De Andritz Vertical Line pomp wordt voornamelijk gebruikt voor irrigatie en het verpompen van drinkwater en industriële watervoorzieningen. Door de hydraulisch aangedreven waaier kan de operator snel reageren op veranderingen in doorstroomsnelheid en opvoerhoogte.

Capaciteit: tot 70.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 80 meter

Andritz Vertical Volute PompDe Vertical Volute Pompen zijn hydraulisch afgemeten om met hun specifieke uitvoer (beton of metaal) overeen te komen. Optimale capaciteit wordt bereikt door middel van het unieke en individuele ontwerp. Het wordt voornamelijk toegepast in de water industrie en thermische energie-installaties.

Capaciteit: tot 180.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 40 meter  
(beton)
    tot 250 meter
(metaal)
Andritz HDM Submersible Pomp

De HDM Submersible pomp is een meertraps, dubbele doorstroom dompelpomp. Het bezit niet over een axiale voortstuwende kracht. Het ontwerp geeft echter wel een lange levensduur en een hoge betrouwbaarheid.

Capaciteit: tot 6.000 m³/hr
Opvoerhoogte: tot 1.500 meter

Andritz Submersible Motoren

Andritz Submersible Motoren is een driefasige asynchrone motor welke is gevuld met water. Het bezit over de zogenaamde "squirrel-cage rotors". Toepssingen voor deze pompen of motoren vindt men in de watervoorziening industrie, mijnindustrie en vele anderen.

Kracht: tot 5.000 kW
Snelheid: tot 3.600 rpm

Copyright © All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu